Lena Helldahl
OM OSS
JOBB

"Jag skapar en suverän arbetsplats. Idag."

För Lena, teamchef i Linköping, är ledarskap som bäst när feedback både fås och ges. Här berättar hon mer om sitt ledarskap och varför han skulle kunna vara en elefant.

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?  
Positiv, nyfiken och lite envis.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag har kanske en lite annorlunda bakgrund än många på Sogeti. Innan jag började här arbetade jag inom marknadsföring som marknadsansvarig och projektledare på marknadsvadveldning på ett par olika företag. Jag trivdes som bäst inom IT och konsultbranchen och eftersom jag gärna vill ha ett jobb där det händer mycket sökte jag mig sedan till Sogeti. Här började jag som serviceledare/projektledare innan jag klev på rollen som teamchef.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Ärlig, inkluderande och empatisk.

Varför har du valt ledarrollen?
Den största anledningen till varför jag valt en ledarroll är att jag älskar att se andra människor växa och utvecklas, både professionellt och personligt.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
Tillit är väldigt viktigt och att vi har ömsesidigt förtroende och respekt för varandra. Det uppnås bland annat genom en öppen och ärlig kommunikation, där vi både vågar ge och få feedback, såväl positiv som negativ. 

När du får positiv feedback från dina medarbetare vad lyfter man fram då?
Att jag har en stöttande inställning och behåller lugnet även när det stormar lite 😊

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är en fantastik arbetsplats med värderingar som är viktiga för mig. Det finns oändliga möjligheter till kompetensutveckling och vi tar hand om våra medarbetare. Trots att vi är ett stort företag är det en familjär känsla som alltid möter en. Jag gillar pulsen och alla smarta och duktiga kollegor!

Hur är en typisk sogetiare?
En sogetiare är driven, ödmjuk, och ställer alltid upp för sina kollegor.

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför?
Haha, jag säger en elefant. Och då inte för att jag är särskilt stor eller är elefanten i rummet. Jag väljer det för deras förmåga till kommunikation, empati, samarbete och lojalitet.

Nyfiken på Linköping?
KONTAKT
  • Lena  Helldahl
    Lena Helldahl
    Teamchef, Linköping
    072-219 61 95

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.