Johanna Hansson
OM OSS
JOBB

"Tillsammans skapar vi värde"

Johanna började sin karriär inom industrin, men bytte ganska snabbt till IT-branschen för att hon gillar att vara på tårna i en föränderlig värld. Idag är hon kundansvarig hos oss i Luleå, och här får du chansen att lära känna henne.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerad, prestigelös, transparent.

Berätta lite om din bakgrund:
I grunden har jag en civilingenjörsexamen från KTH. Jag började min karriär inom industrin men kom ganska snabbt över till IT-branschen där jag kände att jag hörde hemma; en snabbföränderlig bransch där det gäller att vara på tårna. Efter studier och jobb i Stockholm kände jag att det var dags att vända hem och jag är en stolt ”hemvändare” till Norrbotten och Luleå (ursprungligen från Piteå). I samband med att vi flyttade från Stockholm till Luleå började jag på Sogeti 2017 och då i rollen som projektledare. Inte så långt efter det antog jag rollen som teamchef och 2022 har jag gått in i rollen som kundansvarig. På Sogeti finns många möjligheter att utvecklas både som ledare och konsult. Det gillar jag!

Här kan du läsa mer om dina framtida chefer i Luleå

Varför har du valt ledarrollen?
Jag kände tidigt under min karriär att det var mot en ledande roll som jag ville gå. Har tidigare ofta fått en roll som informell ledare så det kändes som ett naturligt steg att ta när chansen dök upp.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Det bästa med att vara ledare är samtalen med mina medarbetare och att matcha kunders behov med våra experter. Jag drivs av att se andra utvecklas och skapa värde tillsammans med våra kunder. Vi är #valuemakers. Jag gillar också variationen och kombinationen av att jobba med både operativa och strategiska frågor.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti har fördelarna av en stor organisation och samtidigt jobba nära våra kunder och samarbetspartners på den lokala marknaden, vilket jag tycker är en enorm styrka. Sogeti har många kompetenta medarbetare och jag förundras gång på gång över det driv, engagemang och vilja som finns för att utvecklas, hjälpas åt och i varje enskild situation hitta den bästa lösningen för kunden.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare har ett driv, engagemang och en vilja att alltid leverera det lilla extra.

 

KONTAKT
  • Johanna Hansson
    Johanna Hansson
    Kundansvarig, Luleå
    073-033 09 67

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.