Åsa Fallqvist
OM OSS
JOBB

”Den dagen jag tar mitt ledarskap för givet är det dags att kliva av”

Åsa är teamchef hos oss i Örebro och hennes karriär har knappast varit spikrak, och målet har aldrig varit att bli chef utan ledarskapet valde henne. Kanske kan det bero på att hon har ett enormt intresse av människor, vilket hon också tar med sig in i sitt ledarskap. Hon har inte bara forskat kring genetiskt modifierade organismer, hon kan också vara din framtida chef, och det här är din chans att lära känna henne bättre.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Inkluderande, målfokuserat och i ständig utveckling.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har en sprikrak chefskarriär bakom mig med de vanliga stegen; kemi via rättsvetenskap/ miljörätt, forksning kring genetiskt modifierade organismer, verksamhetsutveckling till ledarskap. Skämt åsido, jag har aldrig vetat vad jag vill bli och vet det nog inte än. Jag har hela tiden bara gjort det som känns rätt i stunden och som är spännande och utmanande och det har liksom tagit mig hit (via stegen ovan, det var inget skämt).

Varför har du valt ledarrollen?
Till en början var det nog mer ledarrollen som valde mig. Jag har ett driv och en vilja att förbättra och effektivisera i allt jag gör och det gjorde att jag ofta hamnade i ledande roller långt innan jag fick mitt fösta chefsjobb. Jag är också intresserad av människor och hur man skapar välfungerande team. Om relationerna inte fungerar blir leveransen dålig, då hjälper det inte att man har världens bästa affärsidé. Det är en spännande kombo tycker jag. Jag vill också vara med och bestämma men jag vill inte göra det ensam. De klokaste besluten kommer när man arbetar tillsammans och det är också då jag trivs bäst.

Att vara ledare är absolut ingen enkel uppgift och inte något jag tar lätt på. Jag vill förtjäna mitt ledarskap varje dag och den dagen jag tar det för givet är det nog dags att kliva av. 

Vad är det bästa med att vara ledare?
Det är något speciellt med att ha ansvar, någon slags spänning i att det liksom hänger på dig. Det finns ingen att gömma sig bakom eller skylla på. Det är kanske det som gör att känslan när det går bra blir så stark. Det är otroligt inspirerande att få bidra till att människor och verksamheter växer och utvecklas.

När jag inte jobbar så gillar jag att:
Fritiden spenderar jag helst utomhus, i trädgården, skogen eller i skidbacken. Jag har mer Gore Tex än finkläder i garderoben. Men finns det bara sköna människor att umgås med och gärna lite livemusik så trivs jag var som helst.   

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag gillar det öppna och hjälpsamma, att jag kan ringa vem som helst i vår stora organisation och bli bemött som en kollega fast vi kanske aldrig träffats. Ingenting är omöjligt här.

Hur är en typisk sogetiare?
Öppen, hjälpsam och sugen på att utvecklas.

Sökes: Nya medarbetare
Möt dina framtida chefer!
KONTAKT
  • Åsa Fallqvist
    Åsa Fallqvist
    Teamchef, Örebro
    070-273 71 97

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.