Jörgen Bolin
OM OSS
LEDARSKAP

"Trygghet och förtroende är a och o för mig i min ledarroll"

Jörgen Bolin, regionchef för våra nordligaste kontor i Umeå, Luleå och Örnsköldsvik, är en av många återvändare på Sogeti. Här berättar han om sig, sin bakgrund, hur han ser på ledarskap och om varför han jobbar på Sogeti.

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?
Driven, social och eftertänksam. 

Berätta lite om din bakgrund!
Jag har jobbat 25 år i IT-branschen. Där jag hamnade mer eller mindre av en slump. Jag har ingen akademisk utbildning, utan fick chansen att utvecklas i mina anställningar tack vare mycket bra chefer som trodde på mig. I tio av dessa år jobbade jag som systemutvecklare, systemarkitekt och projektledare i olika verksamheter och projekt, men de senaste 15 åren har jag haft olika ledarroller som till exempel konsultchef, säljare/kundansvarig, regionchef och vd.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Trygghet, stöttning och ansvarstagande.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag har nog alltid varit en naturlig ledare och trivts i ledarrollen. För mig är det naturligt att ta ansvar samt ta initiativ i de flesta sammanhang, både på och utanför jobbet.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
Att medarbetaren känner sig trygg samt har ett förtroende i mig som ledare. Mina medarbetare ska inte bolla olika frågor med mig för att de måste, utan för att de vill. Trygghet och förtroende är en förutsättning för mig som ledare att på ett bra sätt förankra och sätta mål för vår verksamhet samt tydliggöra de förväntningar jag har på mina medarbetare.

Du är ju vad vi kallar en "återvändare". Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är i mina ögon ett komplett bolag och det beror på följande saker:
1) Människorna som jobbar här med den kompetens de besitter, det driv de har samt den laganda och energi de sprider mellan varandra.
2) Strukturkapitalet som finns och hur det ger oss förmåga att jobba med våra huvudprocesser (sälj, affärsutveckling, leverans, rekrytering m.m.) på ett väldigt proffsigt sätt.
3) Förmågan att följa med i utvecklingen, både vad gäller teknikutveckling, men även våra arbetssätt.

Det faktum att jag varit ifrån Sogeti i ett antal år har bekräftat alla dessa saker ytterligare.

Hur är en typisk sogetiare?
Glad, engagerad och hjälpsamt samt väldigt kompetent och konsultmässig.

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför? 
En bra fråga för mig att reflektera över, som tvingar mig lite utanför min comfort-zone. 😊 Men jag tänker att jag är någon sorts fågel, kanske en rovfågel? Inte för att jag gillar att jaga eller skada andra mindre djur, men för att exempelvis örnar eller falkar har i mina ögon en ledaraura runt sig, samt en bra förmåga att kombinera överblick med förmåga att se detaljer. Jag får även för mig att det är viktigt för dem att ta hand om sina nära och kära. Jag väljer därför en örn!

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Jörgen Bolin
    Jörgen Bolin
    Regionchef, Sogeti
    073-052 49 52

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.