Maria Heidenbeck
OM OSS
LEDARSKAP

"Jag brinner för att skapa goda relationer och en stark teamkänsla"

Maria Heidenbeck är både teamchef och projektledare på vårt nya Östersundkontor och en del av ledartrion. Här kan du lära känna henne litegrann och få en inblick i hennes syn på ledarskap.

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?  
Nyfiken, ambitiös och empatisk.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är född och uppvuxen i en liten by i Jämtland. Jag började jobba inom IT för mer än 30 år sen och har hunnit med många olika roller och branscher. Jag bodde och jobbade i Stockholm på 90-talet, men flyttade tillbaka till Östersund när det var dags att skaffa familj.

Jag har pluggat en del ekonomi så jag provade på att jobba på revisionsbyrå ett tag, men efter att ha blivit tvillingmamma så valde jag IT-inriktning igen. Började då jobba på Ericsson/IBM som System Manager för ett av deras globala system. Jag hann med många spännande möten, resor och skaffade mig bra erfarenheter innan de tyvärr lade ned verksamheten i Östersund. Då sökte jag mig till WM-data där jag jobbat kvar de senaste 17 åren. Olika företagsnamn (Logica/CGI) och många olika uppdrag har gjort att jag hela tiden trivts och utvecklats.

Oftast har jag haft roller som projektledare eller förvaltningsledare, men jag brinner också för test och kvalitet, så jag har även jobbat som Test- och Release Manager.  Eftersom resor och upplevelser är ett av mina främsta intressen så var en bra jobbperiod när jag fick möjlighet att samarbeta med offshore-kollegor i Indien och spendera en del tid där. 

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerat, prestigelöst och inkluderande.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag är alltid väldigt ansvarstagande, så jag hamnar lätt i en ledande roll även om jag inte alltid har den positionen. Jag brinner för att skapa goda relationer/teamkänsla, såväl internt som med kund. Att leda och koordinera en grupp som jobbar och växer tillsammans mot ett gemensamt, meningsfullt mål tycker jag är väldigt inspirerande.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
Trygghet och förtroende åt båda håll, högt i tak, rak kommunikation, bra gemensamma värderingar och god arbetsmoral.

Vad fick dig att vilja vara med från starten av vår satsning i Östersund? 
Det var dags för mig med nya utmaningar och att då få vara med och bygga upp något från start, vara delaktig i att forma en härlig kultur, bra arbetsprocesser, med mera, känns jättekul och väldigt  spännande! Jag är jätteglad för sådan bra timing och den här möjligheten!

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag har fått ett väldigt bra bemötande av de kollegor jag mött, med värderingar som känns helt rätt för mig. Det känns som jag kommer att få det bästa av två världar; fortfarande jobba för ett stort, seriöst företag, men ett mer familjärt och med stark entreprenörsanda.

Hur är en typisk sogetiare?
Det återstår att se, men jag är övertygad om att en typisk sogetiare är mycket lik mig; open minded, hjälpsam, professionell, härlig i sin relation med både kunder och medarbetare.

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför
En vallhund. Jag är väldigt driven, gillar att hålla ihop ”min flock”, få alla att gå mot ett gemensamt mål och ha koll på allt. Jag är också social, lättlärd, arbetsvillig, lojal och levnadsglad, men även beslutsam och orädd då det krävs. 

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Maria Heidenbeck
    Maria Heidenbeck
    Teamchef / Projektledare, Östersund
    073-398 86 39