Miguel Exposito
OM OSS
LEDARSKAP

"Mitt uppdrag som ledare handlar om att skapa superhjältar"

Miguel Exposito är teamchef och en del av ledartrion på vårt nya kontor i Östersund. Han brinner passionerat för att hjälpa andra att ständigt utvecklas. Miguels motto är "Jaget för laget". Här kan du läsa mer om vad han menar med det och lära känna honom och hans syn på ledarskap.

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?  
Passionerad, omtänksam, driven.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag har alltid varit intresserad av människor och jag älskar att skapa samarbete. För mig har det varit viktigt att vara i miljöer där man känner tillit, frihet, trygghet och tydliga mål. I en miljö där vi ska förbereda oss för att vinna matchen och ha kul tillsammans. Jag är utbildad dataingenjör och har jobbat i branschen i 24 år. I grunden är jag programmerare men de senaste 15 åren som jobbat som ledare. Jag har även spelat och varit ledare i fotboll på elitnivå. De senaste tio åren så har jag tränat min dotters fotbollslag vilket har varit otroligt kul och givande. Att vara ledare inom ett företag, ledare för elitherrlag och att vara ledare för sin egen dotter i ett flicklag har sina olika utmaningar, men resultat ska alltid bli detsamma. Det är spelarna som är superhjältarna och jag som ledare ansvarar för att skapa en plats där vi har glädje, trygghet, tydlighet och gemenskap.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerad, inkluderande, kreativ.

Varför har du valt ledarrollen?
Som ledare får jag jobba med min stora passion, hjälpa medskapare att ständigt utvecklas både som individ och teammedlem. För mig är det centralt att det är balans mellan jaget och laget. Jag tänker inte "jaget före laget" eller "laget före jaget" utan jag tänker "jaget för laget"Jag älskar problem och spanar alltid efter möjligheter. Jag drivs av att ständigt förbättra processer och hjälpa medskaparna att lära sig att arbeta tillsammans mer effektivt. Jag är duktig på sprida energi och skapa en resultatinriktad miljö som är inkluderande och avslappnad.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare?
Att skapa mitt sammanhang till ett "sammanhäng", att komma människor nära och in på djupet. För mig det viktigt att vara omtänksam och genuint nyfiken kring vad medarbetarna vill, vilka de är och vad de önskar göra. Som ledare jobbar jag ständigt med att vara tydlig och förmedla en väg framåt, mitt mål är att skapa trygghet. Allt är egentligen mycket enkelt, mitt uppdrag som ledare handlar om att skapa superhjältar.

Vad fick dig att vilja vara med från starten av vår satsning i Östersund? 
Den stora drivkraften är att bygga ett kontor från scratch, att sätta kultur och arbetssätt tillsammans med våra medskapare. Jag har jobbat på CGI i 17 år och kände att tiden var inne att testa mina vingar i en ny miljö och roll. Jag vill utforska om mina personliga egenskaper, värderingar och erfarenheter har det som krävs. Jag vill vara med och forma ett kontor där vi är personliga, proffsiga, engagerade och känner stolthet. Målet är att vi alla ser och känner att vi är förebilder för de beteenden, värderingar vi strävar efter.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag fick ett otroligt bra bemötande av Sogeti. Jag gillar verkligen människorna jag mött hittills. Jag kände stort förtroende och jag är övertygad om att vi kommer ha roligt under resans gång. Och att vi alla ska känna enorm stolthet över det vi bygger upp tillsammans.

Hur är en typisk sogetiare?
Ödmjuk, driven, engagerad och har nära till skratt.

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför?
En fågel, det är underbart med helikopterblick och att med ett susande ljud dyka ner där jag ser att det behövs. Sedan flyga upp igen och återgå till helhetsbilden igen tills jag behövs på nytt.

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Miguel Exposito
    Miguel Exposito
    Teamchef & rekryteringsansvarig, Östersund
    070-640 35 05