Veronica Löfberg
OM OSS
LEDARSKAP

"Jag tror på att göra saker – idag"

Veronica är något vi kallar för en återvändare. För sedan en tid är hon tillbaka hos oss på Sogeti och dessutom som ansvarig för Region Norr. Här kan du läsa mer om henne och hennes syn på ledarskap.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerat, lösningsorienterat och ”Förmåga att se saker ur rätt perspektiv och välja den bästa vägen”.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag brukar säga att jag är en ”en norrländsk stockholmare”. Född och uppvuxen i Stockholm, läste programmering och systemvetenskap på Mittuniversitetet i Sundsvall. Har arbetat inom Capgemini och Sogeti under många år, i olika omgångar, både med konsultuppdrag och som ledare.  De senaste 8 åren har jag arbetat som enhetschef på CGI, där jag ansvarat för konsultverksamheten inom olika kontor i Norrland. Nu har jag förmånen att vara ansvarig för Sogetis Region Norr, det vill säga våra kontor i Östersund och Sundsvall. Att vara återvändare till ett företag säger mycket om företaget!  Många förmågor är rätt då. Jag brinner för trivsel, engagemang och energi – en kultur som inkluderar det har stora möjligheter att vara framgångsrik i sina affärer.

Varför har du valt ledarrollen?
Ledarrollen har valt mig brukar jag säga. Mina egenskaper passar för den. Jag tycker mycket är kul! Motiverar mig lätt och är inte rädd för att ta ansvar eller olika arbetsuppgifter heller (är väldigt flexibel utan att tappa fokus) så länge delarna bidrar till helheten. Har ett strukturerat sinne för ordning och reda, en inbyggd känsla för ”rätt ordning och rätt sak vid rätt tillfälle”. Jag tenderar att hamna i en ledarinriktad roll i många sammanhang. Dock är det inte på grund av de traditionella ledaregenskaperna, mer ur ett ”förtroendeperspektiv” – jag är bra på samspel och kommunikation, lätt att prata med och att göra som jag säger att jag ska göra. Engagemanget, drivet och energin är lite jag med – det passar bra i ledarrollen.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Helt klart ”mötet med människor”, oavsett om det är digitalt eller i verkligheten. Det utvecklar och ger mig energi! Också att få bidra till utvecklingen för teamet – att vara delaktig och driva de olika processerna fram mot lösning. Att bidra till ett större sammanhang är viktigt. Jag gillar kommunikation också, det är en stor del av ledarskapet.  Är nog lite tävlingsmänniska med… gillar inte att ligga efter.

Har du något motto?
Ja, har några stycken faktiskt;

 • Allt är möjligt
 • Gör saker idag, vänta inte
 • Se saker ur rätt perspektiv och var vidsynt – lösningsorientering
 • Inkludera hellre än exkludera

Hur kommer det sig att du valt att komma tillbaka till Sogeti?
Kulturen, företagets DNA, tilltalar mig. Särskilt flexibiliteten, entreprenörskapet och den ständiga strävan efter god utveckling. Det är enkelt, ärligt och lösningsorienterat på Sogeti. Sogeti är ett smidigt och flexibelt företag med hög grad av trivsel, engagemang och energi (det som jag brinner för) –  samtidigt får du det globala bolagets fördelar (och förmåner) på köpet genom att vi ingår i den världsomspännande Capgemini-koncernen. Det är viktigt med de förmåner som är unika för ett globalt företag, samtidigt så vill jag ha det lite mindre företagets flexibilitet. Just kombinationen i Sogeti är unik på den svenska marknaden, vill jag påstå.

Sogeti är också ett tydligt företag både kopplat till vilka tjänster vi tillhandahåller, vilka värderingar vi har och hur vi presterar. Det märks och syns, inte minst, i våra olika digitala kanaler. Det finns en stor kommunikativ förmåga inom företaget. Och så är gender balance högprioriterat (där nätverket #addher är ett av flaggskeppen), vilket jag tycker är viktigt både ur ett affärsmässigt och trivsel-perspektiv.

Hur är en typisk sogetiare?
Min erfarenhet säger att vi är oerhört trevliga, inkluderande och konsultmässiga. Givetvis gillar vi att leverera goda resultat! Vi är samspelande och kommunikativa.

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
 • Veronica Löfberg
  Veronica Löfberg
  Regionchef
  072-560 40 44

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Kort om Veronica

Född: 1970
Bor: I Sundsvall
Familj: 2 ungdomar, Emil och Matilda, 19 resp 21 år
Fritidsintressen: Ridning, löpning, vintersporter, trädgård, fiske

Jobba i Östersund