Åsa Maspers
OM OSS
JOBB

"Mina kollegor är det bästa med mitt jobb"

Åsa är en del av ledningsgruppen i Karlstad och hon verkligen älskar vårt DNA som hon tycker genomsyras av stark vilja, samarbete och att vara värdeskapande. Hon har varit hos oss i 13 år och tycker fortfarande att hennes jobb är utmanande och lärorikt.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Lösningsorienterad, coachande och närvarande.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har en systemvetarexamen och efter några år som cobolkonsult inom skogsindustrin så har det varit en salig blandning av roller såsom t.ex utbildare, teknikinformatör/designer av telefontjänster, teamledare, testare av tågsäkerhetssystem, configuration manager, teamledare, projektledare. Har haft mina längre stunder inom Programator, Ericsson, TietoEnator och Bombardier Transportation, men anställningstiden här på Sogeti är det ingen tidigare anställning som slår. Drygt 13 år och det är en härlig resa vi gör tillsammans. Det är fortfarande så härligt utmanande, kul och lärorikt. Varenda dag.

Varför har du valt ledarrollen?
Har alltid varit den som gillar att vara med att påverka, då jag har lätt för att engagera mig och vara lösningsfokuserad. Att få vara med att skapa värde oavsett om det är att lära kids åka utför, att vara med och påverka samarbetet mellan Näringslivet och Karlstads kommun, att skapa mervärde för våra lokala kunder. Eller det mest centrala, att få vara med att utveckla människor i sin strävan mot satta mål. Att få fokusera på att skapa relationer och se till att vi gör något bra, tillsammans, med våra olikheter och styrkor.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Det höga tempot och att ingen dag är den andra lik. Att få vara med att rekrytera, bedöma och bygga team. Att få vara med att skapa rätt förutsättningar för att vi tillsammans ska skapa resultat för våra kunder och att få göra skillnad.

Varför jobbar du på Sogeti?
Kollegorna! Det är vi tillsammans som bygger kulturen inom Sogeti, den kultur som det är lätt att vara stolt över. Vårt sätt att hela tiden vilja, och ha möjlighet till att kompetensutvecklas. Vårt sätt att skapa värde hos kund och hur vi samarbetar över orterna. Vårt DNA. Den röda pricken över i’t!

Viktigt för mig är också att känna att jag aldrig behöver stanna upp, att jag ständigt har möjligheten till att även utveckla mitt eget ledarskap!

Hur är en typisk sogetiare?
Prestigelös, engagerad, nyfiken, hjälpsam, kompetent, inkluderande, teknikintresserad och som alltid strävar åt att leverera bästa möjliga lösning till våra kunder. Tillsammans!

KONTAKT
  • Åsa Maspers
    Åsa Maspers
    Teamchef, Karlstad
    076-102 73 00

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.