Annika Norberg
OM OSS
JOBB

”Tillhörighet, förtroende och teamkänsla är ledord för mig"

Annika Norberg är enhetschef i Stockholm. Hennes karriär och ledarutveckling började på McDonalds, men hon har alltid haft en dragning till IT-branschen. Hon valde Sogeti för åtta år sedan och tycker en del av charmen är att det finns en stor blandning av människor. Eftersom hon kan vara din framtida ledare vill vi ge dig chansen att lära känna henne mer.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Engagerat, nyfiket, resultatinriktat.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag hoppade av gymnasiet med fem veckor kvar för att bli arbetsledare på McDonalds. Där fick jag min första ledarskapsutbildning och fick lära mig mycket om att leda team, arbeta hårt och mot uppsatta mål, och att ha kul på jobbet, vilket är erfarenheter jag sedan fortsatt att praktisera genom åren. Därefter pluggade jag systemutveckling på universitetet med mål att bli utvecklare, men då jag tog min examen var Sverige mitt i en ”IT-bubbla” och alla som försökt rekrytera mig under utbildningen var som bortblåsta. Istället tog jag vägen via ekonomi, men så fort jag kunde gick jag över till IT-avdelningen och började arbeta som applikationsspecialist och IT-projektledare. 2013 började jag på Sogeti Jönköping som IT-konsult och har testat lite olika roller, sedan 2018 arbetar jag som teamchef för två team på Sogeti Stockholm och sedan 2023 är jag unitmanager.

Varför har du valt ledarrollen?
För att jag älskar att arbeta med människor, gillar försöka skapa en tillhörighet och en teamkänsla. Sedan tycker jag att det är inspirerande att få följa andras utveckling och vara med när de lyckas med det de tar sig för. Sedan har jag lite tävlingsinstinkt och gillar att arbeta mot uppsatta mål, vara med och påverka och förändra saker till det bättre. 

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att se personer som vågar utmana sig själva. Att skapa förtroende och bidra till att skapa en arbetsmiljö som alla känner sig delaktiga och inkluderade i.

Varför jobbar du på Sogeti?
Bra fråga! Jag valde mellan tre konsultbolag då jag bestämt mig för att ge konsultlivet två år för att utvecklas och för att fylla ut CV:t efter många bra år hos en och samma arbetsgivare. Nu har det gått åtta år. Det som gjorde att jag valde Sogeti från början var känslan i rummet under anställningsintervjun. Samma känsla har gjort att jag är kvar.

Hur är en typisk sogetiare?
Jag vet inte om det finns något som är typiskt, jag tycker det är lite av charmen.

KONTAKT
  • Annika Norberg
    Annika Norberg
    Enhetschef, Stockholm
    070-265 17 49

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Sökes: Nya medarbetare
Ledningsgrupp Stockholm