Andreas Glyssbo
OM OSS
LEDARSKAP

Jag motiveras av att hjälpa andra att växa i sina roller

Andreas Glyssbo är teamchef på Sogeti i Göteborg och Borås. Här får du lära känna honom lite bättre.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?  
Motiverande, lyhörd och utmanande.

Berätta lite om din bakgrund!
I grunden är jag dataingenjör med inriktning på datorsystemteknik. Jag kompletterade de studierna med studier inom ekonomi där jag läst MATIX som var en mastersutbildning med inriktning på utveckling av tillväxtföretag. IT har alltid funnits med under min uppväxt, fick min första dator på mitten av 80-talet och sedan dess har datorer alltid funnits med i utbildning och arbetsliv.

I början av 2000-talet arbetade jag som systemingenjör på Ericsson och 2007 råkade jag hamna på en utbildning inom integration i SAP’s integrationsplattform (XI/PI). Därefter har jag arbetat inom integration och alltid i rollen som konsult. Jag har arbetat i både stora (Capgemini, CGI) som små (Stretch) konsultbolag och inom många branscher (tillverkningsindustrin, offentlig sektor, transport/logistik, energi). 

Varför har du valt ledarrollen?
Ledarskap har fascinerat mig en längre tid och jag har länge funderat på att prova på rollen. Genom att Sogeti är en del av Capgemini fick jag veta att de sökte en teamchefsroll och när jag fick möjlighet att axla den rollen så tvekade jag inte. Känns oerhört inspirerande att jag fått denna möjlighet att leda och påverka andra.

Vad är det bästa med att vara ledare?
Att få arbeta med människor och hjälpa dem att växa inom sin roll.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag fick  veta att Sogeti sökte en teamchef och så började det. Under anställningsprocessen fick jag väldigt positivt intryck av företaget och därav hamnade jag på Sogeti, ett val jag inte ångrar. Sogeti finns nära kunderna lokalt eftersom vi har så många kontor runt om i landet som i och med att vi tillhör Capgemini-koncernen också har fördelarna av att ingå i en stor koncern. Enligt mig helt perfekt och precis så jag vill att ett bolag ska vara.  

Jag har precis börjat på Sogeti. Under mina anställningsintervjuer fick jag mycket positiv energi från mina blivande kollegor vilket gjorde valet Sogeti lätt. Sogeti är en del av Capgemini-koncernen där jag arbetat i två års tid. Inom koncernen är det uttalat att man kan få prova på nya roller. Jag uttryckte en önskan om att få prova på rollen som ledare och det är precis vad jag får göra nu. Något som tilltalar mig med Sogeti är att bolaget trots sin storlek känns som ett litet bolag, med fokus på entreprenörskap och enkelhet och att leverera värde snabbt, men med fördelarna som finns i det stora bolaget. Lite som att plocka russinen ur kakan från små och stora bolag.

Hur är en typisk sogetiare?
En sogetiare är ödmjuk och har ett stort teknikintresse.

KONTAKT
  • Andreas Glyssbo
    Andreas Glyssbo
    Teamchef, Göteborg och Borås
    070-977 45 08

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Möt dina framtida chefer