Peter Morris
OM OSS
JOBB

"Människor är nyckeln till att skapa framgångsrika team"

Hela vägen från Storbritannien till Sogeti i Örnsköldsvik. Möt Peter Morris, agil coach som brinner för människor och att dela med sig av sin kunskap. Här får du även svar på varför kallar han sig "organisationsarkeolog"? Lär känna Peter lite här.

Beskriv dig själv med 3 ord:
Nyfiken, energisk, historieberättare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började som elektronik- och mjukvaruingenjör i Storbritannien och sysslade med många olika typer av projekt. Därefter antog jag en mer kundorienterad roll som projektledningskonsult och arbetade i olika ledningsgrupper. Med all denna samlade kunskap gick jag därefter in i min roll som Scrum master, som jag fullkomligt älskar. Och tack vare en flygresa en gång i tiden hamnade jag i Örnsköldsvik 

Din karriär på Sogeti:
Jag arbetar som Agil Coach och med agil transformation hos olika kunder. Internt är jag dessutom engagerad i vårt kompetensnätverk inom agila projektledning. Det är ett nätverk där vi delar erfarenheter och metoder som vi sedan tar med till kund för att öka värdet i deras agila projekt.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det kan jag sammanfatta med tre ord: människor, människor, människor! Varje dag är en ny möjlighet att se team upptäcka sina bästa jag och samtidigt växa som team. Jag brukar beskriva  mig själv som en "organisationsarkeolog" eftersom jag tycker om att visa hur historiska beslut har resulterat i beteenden som begränsar tillväxten. det brukar vara en riktig ögonöppnare i projekt. Jag älskar dessutom att synliggöra hinder och utmana människor i hur de tänker kring dem. Det absolut bästa med agil coaching är att se team lyckas så bra att mitt stöd inte längre behövs.

Hur delar du med dig av din expertis?
Min passion är att få kontakt med och lära mig av andra "agilister". Förutom att hålla föredrag eller ge individuell coachning försöker jag prioritera att regelbundet delta i vår "lean coffees", interna, digitala fikastunder där vi delar erfarenheter och förkovrar oss i trender.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag tror att jag kan sammanfatta det med mål, människor, handling, studier och dagboksanteckningar. En stor del av min tid går åt till att hjälpa människor att tänka igenom sina utmaningar och hitta balansen mellan coachning och mentorskap. Därför är det viktigt för mig att min dag har utrymme för reflektion, så att jag kan behålla mitt coachande perspektiv, och att skriva dagbok är mitt verktyg för just det.

Hur är en typisk sogetiare?
Jag kommer snabbt att tänka på två egenskaper - djärvhet och vänlighet. Jag tror att det talar för sig självt!

Varför jobbar du på Sogeti?
För det första ville jag ha möjlighet att arbeta någonstans där jag kan vara en Agil Coach på riktigt (inte en "Projektledare med Agila färdigheter"). För det andra är det fantastiskt att få delta i och även bidra till, vårt interna kompetensområde, för det är nyckeln till min egen fortsatta professionella utveckling.

KONTAKT
  • Perter Morris
    Perter Morris
    Agile Coach, Örnsköldsvik
    073-066 43 23
FAKTARUTA

Namn: Peter Morris
Titel:
Agile Coach
Född:
1992
Bor:
Örnsköldsvik
Familj:
Fästmö
Fritidsintressen:
Promenader och Gaming

Sökes: Nya medarbetare