Blogg-Teams
BLOGGPOST
DIGITAL EXPERIENCES

"Jobba hemma och tillsammans – Så kan du nyttja Teams till digitala möten"

Aldrig tidigare har det varit så viktigt att kunna arbeta hemifrån på grund av utvecklingen i vår omvärld de senaste veckorna. Sogetis Sara Bäckström delar med sig av sin kunskap, passion och med superkonkreta instruktioner kring hur du arbetar på distans med hjälp av Office 365 och Microsoft Teams.

Att arbeta på distans kräver nya digitala arbetssätt för att upprätthålla produktiviteten på samma sätt som när vi träffas fysiskt.

Ett första tips från mig till dig som vill arbeta effektivt hemifrån är att ta del av vårt webinar på temat ”Effektiva möten i Teams” där min kollega Jonas Jaani och Teodora Malmström  från vår partner Microsoft ger handfasta tips och råd om hur du kan använda Teams med målet att du ska kunna fortsätta arbeta effektivt med dina kollegor, även när du inte sitter på kontoret. Högintressant för många såklart. Här hittar du det inspelade webinaret som du kan titta på när det passar dig

Här nedanför har jag också sammanställt några tips och råd som hjälper dig att snabbt komma igång med både digitala möten och samarbete mellan kollegor och kunder.

Kom igång med Teams

Om du inte redan har tillgång till Office 365 eller Teams har Microsoft nu gjort Teams tillgängligt gratis för alla sina användare. Om du har Office 365 måste du först aktivera Teams för dina användare. Läs mer här.

Privatpersoner:

Logga in här. Om du redan har ett konto via ditt jobb/skola kommer detta att visas även om du inte har en licens sedan tidigare.

Företag och skolor/universitet:

Microsoft erbjuder nu gratis E1-licenser i 6 månader. Läs mer här. Skolor och universitet har tillgång till gratis licenser via Office 365 A1. Läs mer här.

Hör av dig om du vill ha hjälp att komma igång!

Schemalägg och delta i ett Teamsmöte

Med hjälp av Teams kan du enkelt schemalägga, sammankalla och genomföra möten över internet, antingen med intern personal eller externa användare.

Det finns flera sätt att schemalägga ett möte i Teams:

 1. Välj Schemalägg ett möte i en chatt för att boka ett möte med personerna i chatten.

  Teams_1.png
 2. Gå till kalendern på vänster sida av applikationen, och välj Nytt möte i högra hörnet.

  Teams_2.png

 3. Välj en tid från kalendern i Teams. Ett schemaläggningsformulär öppnas i ett popup-fönster. Schemaläggningsformuläret är där du ger mötet en titel, bjuder in personer och lägger till mötesinformation. Använd schemaläggningsassistenten för att hitta en tid som passar alla.

  Teams_3.png

  När du har fyllt i informationen väljer du Spara. Detta stänger schemaläggningsformuläret och skickar en inbjudan till allas Outlook-inkorg.

 4. Det är även möjligt att boka ett Teams-möte via Outlook.

  Teams_4.png

Anslut till ett Teamsmöte

Du kan ansluta till Teamsmöten när som helst, var som helst och från vilken enhet som helst.

Anslut via kalendern i Teams
Välj kalenderikonen i vänstermenyn för att se dina möten. Hitta det möte du vill ansluta till och klicka på Anslut.

Teams_5.png

Om någon startar mötet får du ett meddelande som du kan använda för att ansluta.

Anslut via länk från e-post
Allt du behöver för att delta i ett Teamsmöte är en länk.

Teams_6.jpg

Välj Anslut till Microsoft Teams-möte. Du kommer då att få valet att ansluta via webben eller ladda ner Teamsappen till skrivbordet. Om du redan har Teamsappen öppnas mötet automatiskt.

Teams_7.png

Har du inte ett Teamskonto? Du kommer då att få möjlighet att ange ditt namn för att delta i mötet som gäst om mötesorganisatören har tillåtit det.

Beroende på organisatörens inställningar kan du delta i mötet omedelbart eller komma till en lobby där personerna i mötet kan ge dig åtkomst.

Vill du lära dig ännu mer om Teams?

I Teams finns det en mängd utbildningsvideos att ta del av. Klicka på Hjälp längst ner till vänster, och sedan Utbildningar så hittar du videos om mötesbokningar och mycket mer!

Teams_8.png

Hoppas dessa instruktioner och tips är till nytta. Jag kommer snart att dela med mig av mer tips kring Teams. Jag tar gärna emot önskemål!

KONTAKT
 • Sara Bäckström
  Sara Bäckström
  Teams-expert, Umeå
  076-827 29 49

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.