App_Mariestad
REFERENSER
DIGITAL EXPERIENCES

Ny app för Mariestads kommun

Dags för en riktigt bra app för din kommuns besökare och invånare? Så gjorde Mariestads kommun.

Bakgrund:

Vi lever i ett digitalt samhälle och kraven på att kunna kommunicera och ta del av information i olika typer av digitala kanaler ökar för Mariestads kommun. Handeln i kommunen har under en period uttryckt att de upplever att deras egna kanaler inte är heltäckande, dåligt uppdaterade och har låg funktionalitet. Samtidigt fanns önskemål från politiken om att även Mariestads evenemang och övrigt som händer i Mariestad skulle lyftas och samordnas på ett nytt sätt.

Lösning:

Lösningen blev en app, ”På G i Mariestad”, som erbjuder en skalbar och kostnadseffektiv tjänst med möjlighet att snabbt leverera anpassade tjänster och information till en mobil och rörlig målgrupp. Appen är släppt för iOS och Android och är helt byggd i Xamarin. Appen ”På G i Mariestad” är en besöksguide som hjälper användaren att hitta bland evenemang, shopping, boenden, mat & dryck, aktiviteter, sevärdheter, paket och erbjudanden i Mariestads kommun. I appen kan man även ta del av förmånliga erbjudanden från butikerna i Mariestad som kan erbjudas utifrån var besökaren befinner sig.

Resultat:

Den förväntade nyttan av den nya appen är att invånare och besökare ska kunna ta del av och i högre grad närvara vid evenemang då de på ett enkelt sätt kan få information genom appen. Handeln, restauranger och boenden ska kunna använda appen som en marknadsföringskanal vilket kan medverka till ökad handel och mer aktivitet i Mariestad.

Ladda hem "På G i Mariestad" på Google Play

Ladda hem "På G i Mariestad" i App Store

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

KONTAKTPERSON
  • Per Sundgren
    Per Sundgren
    Strateg och projektledare, Digitala kanaler
    076-768 82 82

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Mariestads kommun

Sjöstaden Mariestad ligger vackert vid Vänerns strand och i kommunen bor nästan 24000 invånare.

Stor Xamarin-expertis