Bank och Försäkring
OM OSS
SEKTOREXPERTIS

BANK OCH FÖRSÄKRING

Att ha tillgång till en erfaren IT-partner, med stor branschkunskap, säkrar din verksamhet. Vi kombinerar ett brett IT-kunnande med djup verksamhetskunskap. Vår erfarenhet är din trygghet.

I dagens affärsklimat är det extra viktigt att snabbt ha tillgång till experthjälp. Med stor erfarenhet från bank- och försäkringsområdet förstår vi din verksamhet och kan på kort tid kan sätta oss in i och lösa dina problem. Vi har över 900 kunder inom detta segment.

Prisbelönt expertis

Vi levererar lösningar inom:

 • Banktjänster
 • Kapitalmarknader
 • Försäkring
 • Betalningar och kort
 • Risk Management & Compliance

Vi stöttar både med stora och mindre företag inom bank- och försäkringsområdet. Vi har vunnit pris för vår expertis från Salesforce.com, SAP, Oracle, Microsoft, Pegasystems, American Banker's Financial Insights och har vunnit pris för bästa kundlösning varje år sedan 2006 i "The Banker Technology Award".

Nyttja våra experter

Sogetis experter har lång erfarenhet från arbete inom bank- och försäkringsbranschen, både som anställda och konsulter. De har bland annat arbetat i roller som:

 • Projektledare
 • Utredare
 • Utvecklare
 • Testare


Flera av våra konsulter har mer än tio års branscherfarenhet inom IT-området från försäkringsbolag och banker. Vi har bred erfarenhet från arbete inom olika typer av systemplattformar, till exempel DB2, AS/400, Java IBM WebSphere, Sun Solaris, Windows XP och olika typer av integrationsverktyg, exempelvis BEA WebLogic, IBM WebSphere/MQSeries och Microsoft Biz-TalkServer. Inom Sogeti använder vi RUP som utvecklingsmodell, men behärskar även andra modeller som används av våra kunder.

Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte

För att säkerställa vår egen kompetens inom finansområdet driver vi ett särskilt kompetensnätverk med inriktning motförsäkrings- och finansbranschen. Förutom en kontinuerlig omvärldsbevakning anordnar vi interna kurser och seminarier för våra konsulter där vi förmedlar erfarenheter från genomförda projekt och uppdrag. Vi har också vid flera tillfällen anlitat IFU och Mgruppen som skräddarsytt kurser för våra konsulter.

Som en del av den internationella Capgemini-koncernen har vi i över 40 år servat våra kunder med stor framgång. Det innebär att vi har en stor erfarenhetsbank med många referenser.

Kvalitetsuppföljning

Vi genomför kvalitetsuppföljningar efter varje projekt eller uppdrag för att följa upp hur nöjda kunderna är med oss. I dessa har vi ett utfall på över 98 procent nöjda kunder.

Läs mer om kvalitetsuppföljning och kundnöjdhet.

KONTAKTPERSON
 • Marie Andersson
  Marie Andersson
  Projektledare, kravställare, testare
  070-601 32 02