Johan Lindström
OM OSS
JOBB

"Det tar aldrig slut på saker att lära sig"

Johan Lindström på Sogeti Linköping, en utvecklare som med raketfart har tagit plats bland den senaste tekniken inom Microsoft, spenderade sina ungdomsår inom en mängd olika lagsporter, så att vara en del av ett team är något han trivs med. För många skador satte stopp för hans karriär som handbollsproffs, men avsaknaden av teamkänsla från handbollen hittar han hos sina kollegor.

Beskriv dig själv med 3 ord:
Pålitlig, ödmjuk och flexibel.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppväxt i Härnösand. I ungdomsåren spenderades mycket tid åt en mängd olika lagsporter. Handboll var sporten som jag satsade mest på och jag gick handbollsinriktning på Härnösands gymnasium. Tyvärr stoppade för många skador en sannolik karriär i Bundesliga. Så karriärssatsningen blev mot ett annat intresseområde. Jag har alltid varit intresserad av datorer och många timmar har spenderats i källaren med goda vänner. Därför kändes det helt rätt att söka vidare med universitetsutbildning inom området efter gymnasiet. 2013 flyttade jag ner till Linköping för att läsa till civilingenjör (Informationsteknologi).

Min karriär på Sogeti
Jag började min karriär på Sogeti 2018 genom att skriva mitt exjobb hos Holmen. Tack vare att jag trivdes så bra var det kul att få fortsätta som anställd direkt efter studierna. Jag har haft en blandning av olika uppdrag fram tills idag, bland annat arbetat med chatbots men främst fullstack webbutveckling. Sitter idag sedan ett år tillbaka på uppdrag hos en statlig myndighet där jag hjälper till med att utveckla integrationer mellan olika system.

Vill du också jobba i Linköping? 

Vad brinner du för mest inom ditt expertområde?
Jag tycker om att lära mig nya saker och i teknikbranschen tar det aldrig slut på saker att lära sig. Det känns inspirerande att lära sig teknik som inte fanns igår för att tillsammans med kunder kunna använda den till nytta imorgon.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag ringer klockan 07:00 sedan efter en rejäl frukost är jag redo för att börja arbeta vid åtta. Första koppen med kaffe dricks någon gång innan lunch. Direkt på morgonen finns tid att kolla mailen, planera dagen och ta fram eventuella frågor till standup mötet med teamet klockan nio. Efter det mötet blir det utveckling blandat med möten med kollegor kring kod, verksamhetsprocesser och testning. Nu under Covid-19-pandemin arbetar jag hemifrån och alla möten sker digitalt via Microsoft Teams. Jag fördrar att vara på kontoret, men jag har börjat vänja mig. Det finns positiva saker med att vara hemma med, som att kunna laga mat till lunch och minskad restid. Under lunchen brukar jag ta en liten cykeltur eller promenad för att få lämna lägenheten en stund. På Linköpingskontoret har vi numera virtuella fikaraster, så att man kan hålla kontakten med sina konsultkollegor när vi inte kan ses på vanliga aktiviteter längre. Jag skulle vilja påstå att jag har högst närvaro på dessa fikaraster! Vid 17 avslutar jag dagen om jag inte råkar fastna i någon intressant och rolig arbetsuppgift.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är en person som är lätt att ha och göra med, ansvarsfull och som alltid levererar.

Vad tycker sogetiare om oss som arbetsgivare? 

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti därför att jag får arbeta och utvecklas inom det område jag vill. Avsaknaden av teamkänslan ifrån handbollen hittar jag på kontoret med många trevliga kollegor som jag har lärt mig mycket av och har väldigt roligt ihop med.  

KONTAKT
  • Johan Lindström
    Johan Lindström
    Systemutvecklare, Linköping
    072-555 60 65
FAKTARUTA

Namn: Johan Lindström
Titel: Systemutvecklare
Född: 1992
Bor: Linköping
Familj: Singel. Växte upp med fantastiska föräldrar och en vänsterhänt lillebror
Fritidsintressen: Träning, gaming, musik och många matcher framför tv:n (framförallt Liverpool och Modo Hockey)