NYHETER
BUSINESS DEVELOPMENT

Sogeti Umeå expanderar

Sogetis verksamhet i Umeå växer. Med många nya uppdrag och ett skriande behov av Sogetis expertis och teamleveranser ska minst ett 30-tal nya medarbetare rekryteras under 2022.

Behovet och efterfrågan av digitalisering har ökat kraftfullt under de senaste två åren. Sogeti i Umeå befinner sig mitt i denna digitaliseringsboom och hjälper kunder med innovativa, hållbara och smarta lösningar. Sogeti Umeå stöttar kundernas verksamhetsutveckling och har ett särskilt fokus på att med Cloud, samt data och artificiell intelligens skapa framtidens lösningar – idag. Ett exempel är Region Västerbotten där man med hjälp av AI tar fram lösningar för att prediktera vårdbehov.

I dagsläget är man ett 90-tal medarbetare på orten, men behöver bli många fler.

Anders_Forsberg_new_130x150.jpg– Vi har redan många nya medarbetare på väg in och räknar med att behöva anställda minst 30 nya medarbetare under året. På önskelistan finns data scientists, Cloud-arkitekter, systemintegratörer, projektledare och utvecklare bland annat inom .Net och Java, kommenterar regionchef Anders Forsberg.

Sogeti har de senaste åren stuckit ut på listan över Sveriges Bästa Arbetsgivare, har rankats som Karriärföretag de senaste sju åren och vunnit pris som Sveriges mest föräldravänliga företag.

– Att vara en attraktiv arbetsgivare är a och o för oss. IT-branschen har fortfarande svårt att attrahera kvinnor trots att vi är en bransch som ligger i framkant. 28 procent av branschens population är kvinnor. På Sogeti i Umeå ligger vi med 43 procent kvinnor över snittet och i vår regionsledning är 55 procent kvinnor. Det är resultatet av ett fokuserat gender balance-arbete. Vi siktar fortsatt på minst 40 procent kvinnor framåt så vi hoppas att många kvinnor söker sig till oss.

Sogeti driver bland annat #addher, ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, som har en lokal grupp i Umeå.

– Vi vill också hjälpa nyexade att få en bra start på karriären. Via vårt trainee-program Sogeti Careerbooster, som rankats på topplistan över Sveriges mest attraktiva trainee-program, ger vi nya förmågor en rivstart in i IT-branschen på 10 veckor, vilket är en bra brygga mellan universitet och arbetsliv. 2022 ser ut att bli vårt mest framgångsrika och expansiva år hittills och vi ser fram emot att många vill vara med på den resan, avslutar Anders Forsberg.

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Anders Forsberg
    Anders Forsberg
    Regionchef, Sogeti
    070-261 62 97

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

För nedladdning
12 snabba fakta om Sogeti
Vi satsar på kvinnor