Atlas Copco 5
REFERENSER
DIGITAL MANUFACTURING

Underground Manager: För analys av gruvdriften

Underground Manager är programmet som används för att planera och analysera tunnel- och gruvdriften. Atlas Copco levererar programmet som komplement till sina borriggar. Sogeti har hjälpt Atlas Copco med utvecklingen av detta program sedan 1999.

Bakgrund

Atlas Copco tillverkar bland annat borriggar. De används vid tunnelbyggnationer och i gruvsammanhang. Som komplement till sina riggar levererar Atlas Copco programmet Underground Manager som används för att planera och analysera tunnel- och gruvdriften. Sogeti har hjälpt Atlas Copco med utvecklingen av detta program sedan år 1999.

Lösning

När projektet i början av 2008 genomförde ett stort konverteringsarbete från äldre utvecklingsmiljöer till .NET, så förnyades inte bara tekniken utan även arbetssätten . Tidigare ägnades mycket tid åt brandsläckning och oplanerad utveckling men efter införandet av Scrum, TDD och par-programmering så effektiviserades projektet och förenklad dess styrning markant.

Resultat

Underground Manager hjälper kunden att planera borrplaner och analysera resultatet av utförd borrning i tunneln, programmet hanterar CAD-filer men är i sitt slag det enda system som kan hjälpa användaren med att planera och designa en borrplan. Underground Manager kan överföra borrplanen direkt till borrriggen som genomför borrningen enligt borrplanen.

Teknik

Scrum (metod)
TDD (Test Driven Development)
Par-programmering
Microsoft Visual Studio 2013, C#, .NET 4.0

Images: Atlas Copco

Kontakt
  • Patrik Ström
    Patrik Ström
    Kundansvarig säljare, Sogeti Örebro
    070-202 44 56

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Atlas Copco

Atlas Copco är en världsledande leverantör av lösningar för industriell produktivitet.
 


Digital Engineering & Manufacturing